BirdBrev aug-sep 2019

av | sep 1, 2019 | NYHETER

Dags för BirdBrevet – cirka varannan månad, några minuters läsning, nytta och nöje inom IT management.  Var så god …

Kom i gång med agile

“Det låter ju bra i teori,” får vi Onbirds ofta höra, ”men hur kommer vi igång i praktiken?” Därför har vi några tillägg i vår bloggserie – senaste är ”Kom igång med ditt agila arbete”.

Artikelns 8 tips ger dig och ditt team en snabbstart eller ny inspiration i ert agila arbete. OCH MISSA INTE en nedladdning av den agila cykeln. Läs nu!

DevOps London

Juni månad var Onbirdarna på plats i London för att ta del av DevOps Enterprise Summit. Där lärde vi oss massor – möjligtvis mest intressant var insikten av hur större verksamheter (tänk finans, försäkring, myndighet…) har så uppenbart mycket att vinna när de tänker DevOps.

Kom ihåg – DevOps handlar egentligen om snabbare/mer förändring samt mera stabil drift – it doesn’t need to be complicated.
Ytterligare en highlight var att prata med författaren till The Phoenix Project, Gene Kim, samt höra lite mera om hans nya bok The Unicorn Project.

Onbird och Yrkeshögskolan

2019 har vi på Onbird kastat oss in i några av landets viktiga YH-utbildningar. Roligt är det att arbeta med dessa – en till två-årig utbildning men en mix av teori och praktik.

Vi tycker att detta är viktigt för att både bidra till ny kunskap i vår bransch samt hjälpa fler unga in i arbetsmarknaden. 80% får arbete efter en YH-utbildning – fantastiskt. Våra åtaganden är olika – Torbjörn och Jeffrey sitter i var sin ledningsgrupp på IT Högskolan samt Stockholms Internationella Handelsskola – Jeffrey leder en projektledningskurs på IT Högskolan – Jeffrey och Martin kommer göra en Lean IT-övning och utbildning för KYH i Stockholm och Malmö. Yay!

Is there a perfect when?

Favvo-författare Dan Pink har en ny bok ute 2019, When, där han presenterar hans forskning i timing och dess vikt – när bör vi träna, fatta beslut, träffa läkare m.m.?
Det visar sig att olika saker passar olika timmar – titta på detta klipp från Youtube för lite hjälp om NÄR man helst ska fatta affärsbeslut.

Eagle-bird 

Denna glada golfare Torbjörn gjorde sin första eagle i juli. Par 4, sjunde hål på Alec’s Golf Tyresö och ingen var gladare än Torbjörn den dagen. Sommaren är härlig.

Agile coach

Vi avslutar där vi började i brevet – lite hjälp i det agila arbetssättet kanske? Martin har skrivit ett nytt inlägg om vad och varför. Vi tycker bland annat att ni ska förvänta er mycket av er Agile coach, inte minst att kunna se makro- och mikroperspektiv i förändringen.
Ta en titt på det han även skriver om exakt hur ofta en agnostisk agile coach tvingar folk att stå upp i stand-up möten?

Utbildningar IT Management 

Mer om alla våra utbildningar inom IT Management hittar du på onbird.se/utbildningar-it-management

Härliga hösthälsningar

/Jeff, Tobbe och Martin på Onbird

NYHETER
Onbirds nyhetsbrev BirdBrev
BirdBrev april 2020

BirdBrev april 2020

Hjälp oss hjälpa dig! Som vi skrev i förra brevet så startade Onbird 2020 med full fart och med laddade batterier! Sedan dess har mycket hänt i samhället och vi lever lite i galna tider. Men vi jobbar på med sikte på framtiden. Därför fortsätter vi att utveckla vår...

NYHETER
Onbirds nyhetsbrev BirdBrev
BirdBrev feb 2020

BirdBrev feb 2020

Dags för BirdBrevet – cirka varannan månad, några minuters läsning, nytta och nöje inom IT management.  Var så god ... Nytt år, snart ny look Onbird går in i nådens år 2020 med full fart och med laddade batterier! Förutom att vi kommer förnya och förkovra oss på...

NYHETER
Onbirds nyhetsbrev BirdBrev
BirdBrev okt-nov 2019

BirdBrev okt-nov 2019

Dags för BirdBrevet – cirka varannan månad, några minuters läsning, nytta och nöje inom IT management.  Var så god ... Onbird + Astrakan = DevOps DevOps som filosofi och praktik växer allt mer och är fortfarande både viktigt och relevant. I en värld där kundvärde...

Share This