Certifiering
17 995 kr
3 tillfälle

Certifierad ScrumMaster

I kursen Certifierad Scrummaster får du en förståelse för agila ramverk, ceremonier och kunskap att hantera verktyg för att facilitera ett agilt team. Som Scrummaster kommer du vara experten som blir rådfrågad för att teamet ska lyckas leverera och vara effektiva i sin leverans. Kursen passar för dig som:

 • jobbar som projektledare, teammedlem som vill ta ansvar för ert arbete eller linjechef för ett eller flera agila team
 • har utsatts för våndan att försöka få ihop projekt och agilt samtidigt

Efter vår ScrumMasterkurs kommer du..

 • Kunna verka som en tydlig stöttande ledare för agila team
 • Ha en djupare förståelse för vad som förväntas av dig som ScrumMaster, exempelvis i de agila ceremonierna och i relationen till omvärlden
 • Förstå vilka förmågor som behövs i ett team och förstår hur du utvecklar team
 • Få en mängd nya verktyg för att hantera centrala intressenter och utveckla värdet med agila arbetssätt i er organisation

Certifierande ScrumMasterkurs: Din Guide till Framgång

Upptäck kraften i Scrum med vår certifierande ScrumMaster-kurs, designad för att förvandla dig till en certifierad ScrumMaster (CSM). Denna omfattande utbildning är skräddarsydd för både nybörjare och erfarna projektledare som vill fördjupa sin förståelse av Scrum och agila metoder. Genom vår kurs får du den kunskap och de verktyg du behöver för att framgångsrikt leda Scrum-team och maximera produktiviteten.

Vad du kan förvänta dig av vår ScrumMaster-kurs:

 1. Djupdykning i Scrum-ramverket:
  • Förstå de grundläggande principerna och värderingarna i Scrum.
  • Lär dig om Scrum-artefakter, roller och ceremonier.
 2. Praktisk tillämpning av Scrum:
  • Genomföra Scrum i verkliga projekt med hjälp av praktiska övningar och case-studier.
  • Effektiv användning av Scrum-tavlor, burndown-diagram och sprintplanering.
 3. Ledarskap och teamhantering:
  • Bygga och leda högpresterande Scrum-team.
  • Hantera konflikter och förbättra teamets samarbete.
 4. Förberedelse för certifiering:
  • Grundlig genomgång av certifieringsprovet för att säkerställa att du är väl förberedd.
  • Tips och strategier för att klara certifieringen på första försöket.

Varför välja vår certifierande ScrumMaster-kurs?

 • Erfarna instruktörer: Våra utbildare är certifierade ScrumMasters med omfattande erfarenhet från branschen.
 • Interaktiv lärmiljö: Vi erbjuder en engagerande inlärningsupplevelse med gruppdiskussioner, simuleringar och rollspel.
 • Flexibelt schema: Välj mellan olika kursdatum och online-alternativ för att passa ditt schema.
 • Erkänd certifiering: Få en globalt erkänd certifiering som öppnar dörrar till nya karriärmöjligheter.

Målgrupp:

 • Projektledare
 • Utvecklingsteam
 • Produktägare
 • IT-ledare
 • Alla som vill förbättra sina kunskaper i agila metoder

Anmäl dig till vår certifierande ScrumMaster-kurs idag och ta det första steget mot att bli en certifierad ScrumMaster. Förvandla dina projekt med agil framgång och led ditt team mot nya höjder. Besök vår webbplats för att lära dig mer och boka din plats!

Lärare

TobbeD-Onbird-Seniorkonsult

Johan Ström

Senior agil/lean coach med bakgrund som ledare inom IT.

Torbjörn Dahlström

Personal Torbjörn

Senior agil/lean coach med bakgrund som ledare inom IT.

Jeffrey Schmitz

Personal Jeff

Senior agil coach med bakgrund som ledare inom IT. 

Martin Comstedt

Personal Martin

Senior agil coach med bakgrund som utvecklare, scrum master och produktägare.

Nathalie Heisner

Personal Nathalie

Agil IT-projektledare med bakgrund inom produktutveckling.

Varför kurs hos oss?

legobitar onbird

Onlineanpassat

Leveransmetoden för utbildningar blir allt viktigare, särskilt med hänsyn till pandemier och arbete hemifrån. Med hänsyn till detta anpassar vi självklart alla våra utbildningar och workshops till digitala- och IRL-format.

no powerpoint

Helst inga PPT

Vi väljer att, så långt det går, hellre rita på blädderblock och diskutera med kursdeltagarna. Även våra kursdeltagare tycker om detta upplägg, eftersom vi ofta får feedback just på hur skönt det är att slippa powerpoint-karaoke och att fokusera på vad som sägs istället för att läsa innantill.

onbird-education

Vi ❤️ utbildning

Utbildningsmomentet är något som vi gärna inkluderar som en del av våra konsultuppdrag även utanför kursverksamheten. Det har därmed lett till att vi har samlat på oss lång erfarenhet kring kunskapsspridning i både det stora och det lilla.

get-to-work-onbird

Erfarenhet

Vi har lång erfarenhet av förändringsledning, produktledning och transformationer - både med och utan etablerade ramverk. Det leder till att vi inte bara pratar om ämnet - vi tar både exempel och praktiska åsikter med oss in i utbildningen!

grupp-onbird

Många kurser

Onbird har utbildat många människor i många ämnen under årens lopp. Detta innebär att vi varje år räknar in ett hundratal utbildningstillfällen!

Helst inga PPT

no powerpoint

Vi väljer att, så långt det går, hellre rita på blädderblock och diskutera med kursdeltagarna. Även våra kursdeltagare tycker om detta upplägg, eftersom vi ofta får feedback just på hur skönt det är att slippa powerpoint-karaoke och att fokusera på vad som sägs istället för att läsa innantill.

Onlineanpassat

legobitar onbird

I och med COVID-19:s intåg har leveransmetoden för utbildningar blivit allt viktigare och vi har därför självklart anpassat alla våra utbildningar och workshops till digitala format.

Vi ❤️ utbildning

Utbildningsmomentet är något som vi gärna inkluderar som en del av våra konsultuppdrag även utanför kursverksamheten. Det har lett till att vi har samlat på oss lång erfarenhet kring kunskapsspridning i både det stora och det lilla.

Erfarenhet

get-to-work-onbirdVi har lång erfarenhet av förändringsledning, produktledning och transformationer - både med och utan etablerade ramverk. Det gör att vi inte bara pratar om ämnet. Här tar vi både exempel och praktiska åsikter med oss in i utbildningen!

Många kurser

Hur sätter man ihop ett agilt team?Onbird har utbildat många människor i många ämnen under årens lopp. Varje år räknar vi in fler än 200 utbildningstillfällen!

Kurstillfället är bara början

Det är lätt att en kurs bara blir en rolig grej som vi gör vid ett tillfälle och att omvandlingen av kursinnehåll till praktik på jobbet blir knepigare än tänkt. Det där vill vi på Onbird motverka. Vi bokar in ett frivilligt onlinemöte för kursdeltagarna några veckor efter kurstillfället. Vid detta möte diskuterar och reflekterar deltagarna kring kursen. Vilka kunskaper har kommit mer väl till pass än andra? Och hur har man gjort rent praktiskt för att ta sig dit? Förutom att våra deltagare uppskattar detta så utvecklar det förstås även våra egna kursleveranser. Mötet ingår i kursavgiften.

riktning

Vanliga frågor

Vad ingår i kursavgiften?

För certifierande kurs IRL: Allt du behöver! Lunch, fika, kaffe, trevliga kurskamrater, kursmaterial och förstås en möjlighet att skriva certifieringsprovet på en tid som passar dig.

För certifierande kurs online: Lunch och fika får du tyvärr ordna själv, men en bra kurs, kursmaterial och förstås en möjlighet att skriva certfifieringsprovet på en tid som passar dig ingår alltid!

---

För icke-certifierande kurs IRL: Allt du behöver! Lunch, fika, kaffe, trevliga kurskamrater och kursmaterial fixar vi!

För icke-certifierande kurs online: Lunch och fika får du tyvärr ordna själv, men en bra kurs och kursmaterial ingår alltid!

---

För ALLA kurser: Uppföljnings-session (se ovan) där kursdeltagarna kan nätverka och utbyta tips och tricks.

Erbjuds det rabatter om flera personer från samma företag går på kursen samtidigt?

Ja, vi ger rabatt om man är flera från samma företag. Kontakta oss om det antingen via meddelanderutan i anmälan eller via mail på hello@onbird.se

Vilka tekniska krav behövs för online kurser?

Onbirds kurser ges oftast via Microsoft Teams. För att kunna tillgodogöra dig innehållet bör du därmed ha en stabil internetuppkoppling.

Hur erhåller deltagaren ett certifikat eller diplom?

Du skriver ett prov via den certifierande organisationen. Om du får godkänt på ditt certifieringsprov kommer du att få certifikatet skickat till dig. Du får provresultatet så fort du skrivit klart provet.
För kurser utan certifiering eller diplomering kan du ändå få ett kursbevis på begäran.

När faktureras kursavgiften?

Normalt fakturerar vi efter kursavslut.

Blir det bindande när jag skickar in en platsförfrågan?

Om det finns plats på kursen kommer vi att be dig fylla i kompletterande uppgifter. När du fyllt i dessa räknas detta som en bindande anmälan.​

Finns det någon form av kundsupport tillgänglig efter kursen?

Om du har tekniska frågor gällande ev certifieringsprov så hänvisar vi till den aktör som ansvarar för provplattformen. Om du har frågor gällande kursen eller uppföljningar av den så svarar vi jättegärna själva!

Kan man köpa presentkort på utbildningar?

Ja, det går bra. Hör av dig till hello@onbird.se, så löser vi det!

Gör en platsförfrågan

Kursen hålls över två dagar online eller IRL i centrala Stockholm respektive Göteborg (detaljer nedan). 

 • Pris: 17 995 kr (exkl moms)
onbird_boka_plats

Om Onbird

På Onbird tror vi på några enkla saker. Vi tror att organisationer idag sitter på en mängd outnyttjade förmågor. Enkelhet strävar vi alltid efter. Vidare tror vi på att man först måste definiera vilket problem som man vill lösa innan man definierar lösningen. Slutligen upplever vi att vi skapar mest värde åt våra kunder när vi hjälper dem att själva utvecklas och hitta lösningen.

Utifrån det har vi utvecklat en portfölj av tjänster, produkter och utbildningar som vi använder för att hjälpa våra kunder. I portföljen finns kunskap, produkter och lösningar baserade på kända ramverk. Men ramverken kan aldrig vara lösningen eller målet. De kan bäst användas som ett medel för att nå målet. Ibland kallar vi detta för ett ”agnostiskt perspektiv eller förhållningssätt” till ramverk.

Bland våra kunskapsområden erbjuder vi kompetens inom Agile, DevOps, Lean IT och ITSM och ingen av dessa är alltså slutmålet.

Som ett exempel visar vi några utvalda kunder som vi har arbetat med tidigare:

Adlibris logo
Share This