Om oss

Onbird bildades 2006. Vår vision nu som då att IT är en strategisk tillgång för verksamheten. För att kunna inta och bibehålla denna position så tarvas kontinuerliga förändrings- och förbättringsprocesser inom IT. Ständig förändring blir därmed en realitet. Onbirds uppdrag i dag är att hjälpa organisationer utveckla sina förmågor och realisera effektiv förändring inom IT.

Vårt arbete omfattar kunskapsområden såsom Agilitet, DevOps, ITIL/IT Service Management samt Lean IT. Våra tjänster består av förändringsledning, projektstyrning, utbildning och affärssimulering. Företagets anställda har förutom praktisk erfarenhet från chefs- och linjebefattningar inom IT-organisationer även certifiering inom Lean, DevOps, Agilitet, ITIL och projektmetodik. De representerar både praktisk och teoretisk erfarenhet, med god förmåga att utveckla och driva kundorienterade IT-organisationer.

Detta är Onbird

Personal Nathalie

NATHALIE HEISNER

Konsult

Nathalie är en erfaren konsult med mycket kunskap inom processhantering, projektledning och koordinering. Hon är både utåtriktad och strukturerad vilket gör henne till en uppskattad utbildare och agil coach. Certifierad inom SAFe, DevOps, ITIL och Scrum. 

Läs mer på LinkedIn

Personal Nathalie

MÅLLGAN

Verksamhetsutvecklare

Är du vår nya verksamhetsutvecklare? Vi söker fler kompetenta konsulter med bred kompetens kring projektledning, agila metoder, digital förvaltning eller organisationsfrågor. Även om vi gillar Mållgan så skulle vi hellre ha Ditt porträtt här!

Läs mer och ansök 

Onbird Catrine

CATRINE BJÖRKEGREN

Konsult

Agil coach och utbildare med lång erfarenhet från både privat och offentlig verksamhet. Hjälper både organisationer och individer att växa med hjälp av en positiv och pragmatisk attityd. Certifierad Scrum Master och Product Owner samt diplomerad coach.

Läs mer på LinkedIn

Personal Daniel

JOHAN STRÖM

Konsult

Erfaren ledare med djup kunskap från 25+ år i IT-branschen. Johan är lugn och pedagogisk och antar sig sina uppdrag på ett strukturerat sätt. Erfarenhet från allt ifrån interim-CIO och strategiskt ledningsstöd till Projektledare och Product Owner. Certifieringar inom ITIL, Scrum och SAFe. Utbildare inom agila arbetssätt såsom Scrum, DevOps m.m.

Läs mer på LinkedIn

Onbird-Linda-Dalberg

LINDA DALBERG

Konsult

Konsult inom organisationsutveckling och förändringsledning. Linda är driven och målinriktad med många års erfarenhet som ledare inom IT. Certifierad inom Agile/Scrum/SAFe, ITIL, Lean IT och DevOps samt diplomerad coach (ICF).

Personal Nathalie

SOFIA SUNDSTRÖM

Konsult

Sofia har sedan 2008 jobbat med Agila metoder i flera olika roller, bl.a. Scrum Master, Produktägare och Coach. Sofia har också varit chef i linjeroller där Agila arbetssätt varit en grund i organisationen. Sofia är driven och arbetar analytiskt för att skapa värde. Hennes humor gör att hon ofta frambringar god stämning i de team hon jobbar med.

Läs mer på LinkedIn

Aida

AIDA HADI

Konsult

Konsult och utbildad IT-projektledare med erfarenhet av förändringsledning. Aida är utåtriktad och nyfiken och bidrar med ett positivt och coachande förhållningsätt mot uppsatta mål. Värdesätter de mänskliga delarna av IT och strävar alltid att tillsammans kunna skapa bättre kundvärde.

Läs mer på LinkedIn

Personal Karin

KARIN BJURN

Konsult 

Karin har många års erfarenhet av förändringsledning, främst inom digitala tjänster och kundvård. Utbildad IT-projektledare med certifiering inom ITIL, Lean IT, DevOps och SAFe. Karins praktiska sinnelag och positiva utstrålning gör henne till en extremt uppskattad coach.

Läs mer på LinkedIn

Onbird Björn

BJÖRN OLERUD

Konsult

Verksamhetsutvecklare med fokus på digitalisering och IT-säkerhet. Björn är driftig och engagerande och arbetar med IT-ledning, coaching och utbildning. Har fått utmärkelser som Årets Mentor av ALMI och Vinnare av DI Gasell. Björn bidrar med struktur och riktning och uppskattas återkommande för hans glädje och pedagogik.

Läs mer på LinkedIn

Personal Torbjörn

TORBJÖRN DAHLSTRÖM

Konsult & partner

Konsult inom organisationsutveckling, IT-styrning och förändringsledning. Torbjörn driver på med massor av frågor och envis fokusering på kundvärde. DevOps, Agile/Scrum/SAFe, ITIL, Lean IT och ledarskap hör till hans många certifieringsområden.

Läs mer på LinkedIn

Personal Martin

MARTIN COMSTEDT

Konsult & partner

Konsult inom Agil organisationsutveckling och förändringsledning. Martin är nyfiken och frågvis, och coachar kunden till kreativ och ständig förbättring. Certifieringar är många – DevOps, Lean IT, ITIL, Agile/Scrum/SAFe och förändringsledning.

Läs mer på LinkedIn

Personal Jeff

JEFFREY SCHMITZ

Konsult & partner

Konsult inom IT-styrning, pedagogik och förändringsledning. Favvo-verktyg är färgpennor och ett blädderblock för att driva kreativa workshops. Certifieringslistan innehåller en blandning av ITIL, Agile/Scrum/SAFe, Lean IT, DevOps m.m.

Läs mer på LinkedIn

Kontakta oss

Söker ni en samarbetspartner för förändring eller utveckling av en IT-funktion? En mindre förändring eller en komplett omorganisation spelar ingen roll. Hör gärna av er, vi tycker all förändring är spännande och varje utmaning bjuder på sina möjligheter.

Vill du jobba hos oss?

Vi söker dig som vill arbeta med verksamhetsutveckling

Vi söker dig som har erfarenhet av och vill jobba med verksamhetsutveckling och förändringsledning i uppdrag hos våra kunder. Vårt fokus ligger på bred verksamhetsutveckling för att stödja våra kunders agila och digitala transformationer såväl som förvalta och utveckla existerande drifts- och förvaltningsarbete. Hos oss kan uppdraget handla om IT-strategier såväl som utveckling av servicedeskar, digitala transformationer i större skala såväl som agil utveckling i mindre team. Vårt förhållningssätt till ramverk är agnostiskt då vi inte tror att ramverken är målen utan medlen. Du bör därför ha god erfarenhet av ett eller flera ramverk men måste inte nödvändigtvis vara certifierad.

I korthet

På Onbird tror vi på några enkla saker. Vi tror att organisationer idag sitter på en mängd outnyttjade förmågor. Vi tror också på att alltid sträva mot enkelhet. Vidare tror vi på att man först måste definiera vilket problem som man vill lösa innan man definerar lösningen. Slutligen tror vi att vi skapar mest värde åt våra kunder när vi hjälper dem att själva utvecklas och hitta lösningen.

Utifrån det har vi utvecklat en portfölj av tjänster, produkter och utbildningar som vi använder för att hjälpa våra kunder. I portföljen finns kunskap, produkter och lösningar baserade på kända ramverk. Men ramverken kan aldrig vara lösningen eller målet. De kan bäst användas som ett medel för att nå målet. Ibland kallar vi detta för ett ”agnostiskt perspektiv eller förhållningssätt” till ramverk.

Bland våra kunskapsområden erbjuder vi kompetens inom Agile, DevOps, Lean IT och ITSM och ingen av dessa är alltså slutmålet.

Share This