DevOps in one hour [Gratis Workshop inom DevOps]

Är ni osäkra på hur ni ska ta er an DevOps?

Det här är en snabb och effektiv workshop fylld med konkreta tips som passar dig. Vi ger dig fyra mått på resultat samt fyra konkreta steg framåt. Allt på bara en timme.

Varför DevOps?

DevOps har på senare tid blivit ett av de snabbast växande ramverken på marknaden. Med gener från Lean, Agile och flera andra beprövade metodiker och ramverk, så är det en naturlig fortsättning och breddning av den utveckling som redan görs idag.

Dessvärre finns väldigt många olika definitioner av vad DevOps innebär därute. Är det en person, en roll, ett team, ett mindset eller en omstöpning av allt vi vet om och håller kärt? Och hur stor behöver egentligen en övergång till DevOps vara?

DevOps består av massor av lockande delar, men det är inte lätt att veta i vilken av dem man ska det första spadtaget. Många gräver där de står, vilket är helt rätt, men vad är det vi gräver efter egentligen och när når vi vårt mål?

Vad ingår i vår Devops-workshop?

För ett ämne som DevOps där det finns en nästan oöverskådlig massa att ta till sig har vi valt ut vad vi tycker är de viktigaste delarna till att börja med. I vår workshop tittar vi på:

  • Vad är DevOps och vilka problem kan DevOps hjälpa till att lösa?
  • Passar DevOps för vår organisation?
  • Devops-principer och hur organiserar vi våra team bäst 
  • Hur kommer vi igång och vilka är fallgroparna

Och som alltid när vi på Onbird jobbar med workshops så är även denna workshop interaktiv till sin karaktär med mycket dialog och inga powerpoints!

Att hitta rätt väg framåt

Vi på Onbird förespråkar alltid att börja i liten skala och vi vill hjälpa dig att stycka elefanten.

  • Behöver vi investera i en massa nya och komplicerade verktyg?
  • Vilka detaljer är det vi behöver förändra för att uppnå en snabbare, säkrare och smidigare leverans?
  • Det här med kulturell förändring. Behövs det och hur säljer vi in det till organisationen?

Vi tror att en timme kan räcka långt för att få början på rätsida i koncepten och en greppbar startpunkt.

Om Onbird

På Onbird tror vi på några enkla saker. Vi tror att organisationer idag sitter på en mängd outnyttjade förmågor. Enkelhet strävar vi alltid efter. Vidare tror vi på att man först måste definiera vilket problem som man vill lösa innan man definierar lösningen. Slutligen upplever vi att vi skapar mest värde åt våra kunder när vi hjälper dem att själva utvecklas och hitta lösningen.

Utifrån det har vi utvecklat en portfölj av tjänster, produkter och utbildningar som vi använder för att hjälpa våra kunder. I portföljen finns kunskap, produkter och lösningar baserade på kända ramverk. Men ramverken kan aldrig vara lösningen eller målet. De kan bäst användas som ett medel för att nå målet. Ibland kallar vi detta för ett ”agnostiskt perspektiv eller förhållningssätt” till ramverk.

Bland våra kunskapsområden erbjuder vi kompetens inom Agile, DevOps, Lean IT och ITSM och ingen av dessa är alltså slutmålet.

Som ett exempel visar vi några utvalda kunder som vi har arbetat med tidigare:

Adlibris logo

Ladda ner vår populära e-bok

Agil produktägare

I en värld där begrepp som ”Agil”, ”Iterativ”, ”Retrospektiv” och ”MVP” kastas omkring med självklarhet kan det vara skönt att få lite kött på benen för åtminstone de generella begreppen. Vi siktar på att ge er exakt det, kött på benen, med vår produktägarguide!

Form CTA

Ladda ner vår populära e-bok

Agil produktägare

I en värld där begrepp som ”Agil”, ”Iterativ”, ”Retrospektiv” och ”MVP” kastas omkring med självklarhet kan det vara skönt att få lite kött på benen för åtminstone de generella begreppen. Vi siktar på att ge er exakt det, kött på benen, med vår produktägarguide!

Form CTA
Share This