Insiktseftermiddag: ”Manifest och flödeseffektivitet”

25 april 2024, kl 15:00 – 17:00

Allt är kostnadsfritt och självklart blir det mingel, diskussioner och tilltugg efteråt för den hugade!

Hur kan vi egentligen bli snabbare från idé till att kunden märker skillnad?

På Onbird återkommer vi ofta till ett och samma område i diskussionen med våra kunder: flödet av arbete. För det spelar ingen roll vilken förändringshatt vi har på oss; agil-, devops-, lean- eller ITSM. I slutändan behöver du ha koll på hur dina flöden av arbete och värde ser ut. Där finns nämligen både tid, pengar och svinn att spara.

Begreppet ”värdeflöde” har kanske inte den coolaste klangen, men det står i absolut centrum kring allt vi gör – inklusive hur vi skapar värde som organisation.

Förmodligen finns det relativt god kontroll på (eller åtminstone vetskap om) de flöden som går genom dina utvecklingsteam. Kanske till och med mellan team och avdelningar. Däremot ser vi ofta hur helhetsbilden är otydlig eller saknas helt. Särskilt Agile och Lean fokuserar starkt på flöden och flödeseffektivitet, men det är ett komplext område. Det knepiga är att det är ett område som avgör hur effektiv och värdeskapande din organisation är. Därför går kunskapen inte att ducka från.

Under två timmar går vi igenom både teoretiskt och praktiskt hur du arbetar med flödeseffektivitet – varför det är viktigt och hur du tar dig framåt.

Missa inte detta tillfälle att skapa tydlig och varaktig förändring!

Talare

Paul Wilkinson

Paul Wilkinson

Chief Architect of ‘The Shiny New Thing that Really Helps’
Torbjörn

Torbjörn Dahlström

Före detta CIO, numera Coach och konsult inom IT-management och verksamhetsutveckling. 

Personal Jeff

Jeffrey Schmitz

Coach och konsult inom förändringsledning.

Anmäl ditt intresse
Observera att antalet platser är begränsat. 

Insiktseftermiddag

Med jämna mellanrum skapar vi på Onbird öppna ”insiktseftermiddagar” – några kunskapsintensiva timmar en eftermiddag med syfte att kostnadsfritt ge dig en boost inom ett nischat ämne. Denna gång är det området ”flöden och flödeseffektivitet” som står i fokus. Under de två timmarna får du under detta tillfälle förståelse för både ett ”varför då då?” samt både teoretisk och praktisk övning i skillnaden det gör att ha god insyn i hur organisationens flöden. Med enkla medel kommer din syn på arbetsflöden att förändras!

Datum: 25 april 2024

Tid: 15:00 – 17:00

Plats: World Trade Center i centrala Stockholm

Skicka in din intresseanmälan genom att fylla i formuläret här bredvid!

Om Onbird

På Onbird tror vi på några enkla saker. Vi tror att organisationer idag sitter på en mängd outnyttjade förmågor. Vi tror också på att alltid sträva mot enkelhet. Vidare tror vi på att man först måste definiera vilket problem som man vill lösa innan man definerar lösningen. Slutligen tror vi att vi skapar mest värde åt våra kunder när vi hjälper dem att själva utvecklas och hitta lösningen.

Utifrån det har vi utvecklat en portfölj av tjänster och produkter som vi använder för att hjälpa våra kunder. I portföljen finns kunskap, produkter och lösningar baserade på kända ramverk. Men ramverken kan aldrig vara lösningen eller målet. De kan bäst användas som ett medel för att nå målet. Ibland kallar vi detta för ett ”agnostiskt perspektiv eller förhållningssätt” till ramverk.

Bland våra kunskapsområden erbjuder vi kompetens inom Agile, DevOps, Lean IT och ITSM och ingen av dessa är alltså slutmålet.

Share This