Leading SAFe

Kursen ger dig grundläggande kunskaper i agilitet och SAFe samt certifiera dig som en ledare av ramverket. Efter Leading SAFe-utbildningen kommer du kunna aktivt delta i och leda initiativ, planering och tåg i den agila världen.

Organisationer försöker idag bli mer agila, att tillvarata allas kunskap och erfarenheter, att snabbare kunna leverera nyheter och förbättringar till marknaden samt hitta sätt att främja innovation som krävs för att ligga före konkurrenterna. SAFe-ramverket är ett väletablerat, erkänt ramverk som erbjuder ett mycket omfattande material och en utarbetad pedagogik för att förmå verksamheter att, utifrån en Lean-Agil praxis, implementera framgångsrika strukturer på en disruptiv marknad. 

Glöm inte att du har möjlighet att gå alla våra kurser ONLINE. Läs mer här!

safe agilist v5

Kursen riktar sig till

I denna två-dagars kurs får du en förståelse för hörnstenarna som ledare i SAFe. Du får lära dig en Lean-Agile mindset samt principerna som kommer från Lean, systems thinking, Agilitet och DevOps. Deltagarna får insikt i Agilitet sam dess tillämpning.

Kursen riktar sig till dig som:

 • arbetar som produktägare, scrummaster eller utvecklare i agila- och skalade agil-förändring.
 • vill få en förståelse för hur man tar fram verksamhetsstödjande IT-system enligt SAFe-principer.
 • vill ha praktiska färdigheter i att kunna jobba med storskalig planering och PI-planning events.
 • vill lära sig koordinering av Agile Release Trains.
 • idag har en roll som tex. IT-samordnare, IT-koordinator eller liknande och fungerar som en beställare av IT-utveckling och vill lära dig hur detta fungerar i en Agil- och SAFe-kontext.

Kursens komponenter

Leading SAFe ger dig både certifiering och grundkunskaper som Lean-Agile leader ochs syftar till att lära dig:

 • Ledning av en Agil Transformation med SAFe
 • Att bli en Lean-Agile Leader
 • Att förstå kundens behov och designa för framgång i leverans
 • Hur du kan möjliggöra agil produktleverans
 • Att implementera en Lean produktportfölj

Alla moment av utbildningen levereras i enlighet med SAFes officiella kursplan av certifierade kursledare.

  Kursinformation

  Leading SAFe hålls över två dagar.

  Kurser hålls i samarbete med Brejn. Pris 19.950 SEK (exkl moms) per deltagare. (Kontakta oss för early-bird priser om du är minst 20 dagar före kursstart.)

  Certifieringsvoucher för online-examination ingår i priset och bokas efteråt enligt din egen kalender. Kursmaterial, examination och fika/lunch ingår. Kursmaterial levereras digitalt före kurstillfället. Material och examination erbjuds på engelska – kursen levereras på svenska (om inte annat anges). Då antalet platser är begränsat gäller först till kvarn samt att anmälan är bindande. Inga förkunskaper om Scrum eller agila metoder krävs.

   Vanliga frågor

   Vad ingår i kursavgiften?

   För certifierande kurs IRL: Allt du behöver! Lunch, fika, kaffe, trevliga kurskamrater, kursmaterial och förstås en möjlighet att skriva certifieringsprovet på en tid som passar dig.

   För certifierande kurs online: Lunch och fika får du tyvärr ordna själv, men en bra kurs, kursmaterial och förstås en möjlighet att skriva certfifieringsprovet på en tid som passar dig ingår alltid!

   ---

   För icke-certifierande kurs IRL: Allt du behöver! Lunch, fika, kaffe, trevliga kurskamrater och kursmaterial fixar vi!

   För icke-certifierande kurs online: Lunch och fika får du tyvärr ordna själv, men en bra kurs och kursmaterial ingår alltid!

   ---

   För ALLA kurser: Uppföljnings-session (se ovan) där kursdeltagarna kan nätverka och utbyta tips och tricks.

   Erbjuds det rabatter om flera personer från samma företag går på kursen samtidigt?

   Ja, vi ger rabatt om man är flera från samma företag. Kontakta oss om det antingen via meddelanderutan i anmälan eller via mail på hello@onbird.se

   Vilka tekniska krav behövs för online kurser?

   Onbirds kurser ges oftast via Microsoft Teams. För att kunna tillgodogöra dig innehållet bör du därmed ha en stabil internetuppkoppling.

   Hur erhåller deltagaren ett certifikat eller diplom?

   Du skriver ett prov via den certifierande organisationen. Om du får godkänt på ditt certifieringsprov kommer du att få certifikatet skickat till dig. Du får provresultatet så fort du skrivit klart provet.
   För kurser utan certifiering eller diplomering kan du ändå få ett kursbevis på begäran.

   När faktureras kursavgiften?

   Normalt fakturerar vi efter kursavslut.

   Blir det bindande när jag skickar in en platsförfrågan?

   Om det finns plats på kursen kommer vi att be dig fylla i kompletterande uppgifter. När du fyllt i dessa räknas detta som en bindande anmälan.​

   Finns det någon form av kundsupport tillgänglig efter kursen?

   Om du har tekniska frågor gällande ev certifieringsprov så hänvisar vi till den aktör som ansvarar för provplattformen. Om du har frågor gällande kursen eller uppföljningar av den så svarar vi jättegärna själva!

   Kan man köpa presentkort på utbildningar?

   Ja, det går bra. Hör av dig till hello@onbird.se, så löser vi det!

   Share This