Birdbrev feb 2020

av | feb 4, 2020 | NYHETER

Dags för BirdBrevet – cirka varannan månad, några minuters läsning, nytta och nöje inom IT management.  Var så god …

Nytt år, snart ny look

Onbird går in i nådens år 2020 med full fart och med laddade batterier! Förutom att vi kommer förnya och förkovra oss på insidan, så kommer även snart våra yttre att få en omgång. Kanske inte så mycket på det analoga planet som på det digitala, men ett ansiktslyft är alltid ett ansiktslyft. Håll utkik på onbird.se under våren för att vara först med att se vårt nya utseende!

Dags igen för Produktägarforum

Snart är det dags att ses igen i Onbird Produktägarforum! Detta är en företeelse av, för och med Agila produktägare oavsett bransch där vi helt enkelt ses över en frukost och på ett informellt sätt diskuterar vår roll, våra utmaningar och verktyg för att göra det mesta av vårt jobb.

Anmälan och mer information finns på https://onbird.se/po-forum/och det hela är kostnadsfritt. Produktägarforumet brukar vara väldigt uppskattat, både hos erfarna och nya i rollen. Kom, det är kul!

Barnsligt roligt med flöden!

Vi tjatar ofta om att våra kunder måste skaffa sig bra kontroll över sina flöden. Oftast menar vi då IT-flöden och så försöker vi visualisera dem. Här kommer en fantastisk länk där man visualiserar biltrafik som representation för flödet. Genom att dra i några reglage ökar man och minskar trafik och ser resultatet direkt. Vansinnigt beroendeframkallande och det är väldigt lätt att fastna.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Vad är en förändring?

Beroende på vem man frågar, kan begreppet ”change management” ge dig vitt skilda svar. ITSM-gänget kommer genast vakna till och prata i munnen på varandra. ”Change Management? Är inte det samma som ’Problem Management’?” kommer från någon annan och det skulle inte förvåna mig ett dyft om det joggar in någon med andan i halsen och talar varmt om att ’förändringsledning’ också är en del i det hela.
Vad vi anser vara ett av de bättre inläggen i debatten – och dessutom närmast sanningen – är Torbjörns läsvärda text om ”Grunderna i Change Management (enligt ITIL)”.

I en grå februari minns vi sommaren. Men vi ser ut så här för det mesta även nu för tiden.

Utbildningar ITmanagement

Mer om alla våra utbildningar inom IT Management hittar du på onbird.se/utbildningar-it-management

Med hopp om en snar vår

/Jeff, Tobbe och Martin på Onbird

Birdbrev juni 2022

Snart är det sommarlov - men inte för alla! Vi på Onbird vill tacka alla våra kunder och härliga människor vi träffat, coachat, utbildat och lärt oss av under våren. Tyvärr har inte alla möjlighet till en lång, härlig och ledig sommar så i år har vi valt att skänka...

pausgympa_header

Birdbrev maj 2022

Vår webinarserie ”Vi blev agila, men inte bättre” fortsätter – vi droppar en ny episod i maj!  Save the date! 25 maj klockan 08:15 - 09:00  Teamen blev agila, men vad hände med dem runt teamen? Den här gången kommer vi titta närmare på hur ledare (både inom...

Utbildning glädje

Birdbrev feb 2022

6 tips för att skapa en lärande kultur De agila metoderna har lärt många av oss hur viktigt det är att ha "rätt" mindset - vi vill vara utforskande, testa hypoteser och ta in ny data för att bekräfta att vi valde rätt alternativt fel väg framåt. Detta forskande och...

Utbildning agilt
Share This