Birdbrev nov 2021

av | nov 17, 2021 | NYHETER

Gratis workshop ”itil guiding principles”

I vårt föregående nyhetsbrev gick vi ut med att vi skapat vår allra första faciliteringsguide, då om Agila värderingar och principer. Er positiva respons på guiden inspirerade oss att skapa ännu en till! Torbjörn har satt samman instruktioner för hur ni själva kan genomföra en workshop.  Målet med den är att skapa en gemensam förståelse för hur de 7 principerna för ITIL kan tillämpas och efterlevas praktiskt i er organisation.

Ta hem guiden här och hör av er med insikter och resultat!

vi har faciliterat en design sprint!

Nyligen faciliterade Nathalie och Martin en Design Sprint åt en av våra kunder som ville ha en kick-start med ett nytt mjukvaruprojekt. En Design Sprint är en tidsbegränsad process med 5 faser som syftar till att definiera mål, testa idéer och validera hypoteser innan man lägger resurser på att bygga någonting nytt. Läs mer om Design Sprint processen här.

vilka är onbird? klart ni vill bli en av oss?

Onbird verkar inom förändringsledning och verksamhetsutveckling. En del kallar det för transformation och digitalisering, en del fokuserar på processer och ramverk. Allt detta hänger ihop och är viktigt vi försöker i detta att hjälpa våra kunder lösa sina problem med hjälp av coachning, utbildning och konkretisering av resultat. Vi strävar efter att alltid definiera tydliga problem och
sedan använda vettiga verktyg mot ett faktiskt mål.

Vi växer och blir fler. Har du också intresse av att bli en av oss – läs mer och ansök här.

teamdynamiken efter pandemin

Nu när alla covidrestriktioner lättar och vi återgår till kontoren kommer vi märka hur teamdynamiken i många fall har påverkats. Många har fått nya medarbetare och andra har förlorat personer ur sina team. För att teamen ska vara högpresterande krävs en bra teamdynamik i gruppen.

Vi har många kunder som tillsammans med oss har nyttjat Lencionis modell från boken “The Five Dysfunctions of a Team”.  Modellen och en serie av workshops adresserar hinder till teamets bästa dynamik och produktivitet.  Resan från tillit till resultat har lett till några av våra mest betydelsefulla samtal och succéer.

Läs mer om vårt teamutvecklingsprogram och hör av er till oss!


vi letar efter testpiloter

Det där med ”learning by doing” har vi alltid föredragit på Onbird. Nu har vi tagit fram en ny digital workshop kring flaskhalsar och ”the Theory of Constraints” och behöver feedback från er. Har du en timme över och vill vara med och provspela denna workshop så får du också chansen att lära dig hur man bäst hanterar flaskhalsar i ett flöde. Den 26/11 kl. 15.00 online. Hör av dig direkt till Torbjörn på torbjorn.dahlstrom@onbird.se om du har intresse av att delta. Deltagande är gratis och som tack för hjälpen så får ni möjligheten att gratis genomföra motsvarande övning i er egen organisation 1 gång (max 10 deltagare). 

 

November redan… Snöflingor… Snart 2022. Ta vara på resterande 2021 nu och sköt om er!

/Jeffrey, Nathalie, Martin, Karin och Tobbe


Julgåva till UNICEF

Julgåva till UNICEF

Birdbrev nov 2021 av ONBIRD | nov 17, 2021 | NYHETER Året 2022 har inte varit ett helt vanligt år. Både i omvärlden och i vårt eget land har det skett mycket som påverkar oss, i såväl de privata som professionella delarna av våra…

Tema kick-off

Tema kick-off

Birdbrev nov 2021 av ONBIRD | nov 17, 2021 | NYHETER Förberedelser är A och O Vi på Onbird jobbar ofta i workshops och på olika kick-offer med olika organisationer. Genom åren har vi haft grupper inom offentlig såväl som privat sektor – små…

Birdbrev juni 2022

Birdbrev juni 2022

Birdbrev nov 2021 av ONBIRD | nov 17, 2021 | NYHETER Snart är det sommarlov - men inte för alla! Vi på Onbird vill tacka alla våra kunder och härliga människor vi träffat, coachat, utbildat och lärt oss av under våren. Tyvärr har inte…

Författare
ONBIRD

Kostnadsfri rådgivning

Vill du prata med oss för en kostnadsfri rådgivningssession kring era behov/utmaningar? Kontakta oss genom formuläret nedan!

Share This