Vänta inte! Låt oss hjälpa er med höstens kickoff!

av | okt 17, 2021 | Uncategorized

Äntligen är det dags att lämna 1,5 år av ovisshet bakom oss och gå in i en ny tid. Året som passerat har väckt många frågor och en av dem är hur Covid-19 har påverkat vår framtida arbetssituation? Vad som än händer så väntar en tid av förändring.  

I våras bad vi er att svara på undersökningen Arbetslivet efter lockdown där ni delade med er av era tankar om framtiden. Nästan 60% svarade att ni skulle föredra att arbeta 2-3 dagar i veckan hemifrån. Med den siffran i åtanke är det sannolikt så framtiden kommer att se ut för många av oss. Följaktligen kommer arbetsgivare att ställas inför nya krav på bland annat flexibilitet och möjlighet till distansarbete. Dessa utmaningar kommer att innebära ett behov av struktur och kommunikation inom teamet. Något som kan vara ett aktuellt tema inför höstens kickoff. 

hemma eller kontoret

Vi kan hjälpa er att utveckla ert arbetssätt en gång för alla! 

Enkäten visar på våra olikheter och talar även om att kontoret är en viktig plats och vi håller med. På kontoret samlas vi för att få energi, socialisera, inspirera och skapa kreativitet. Hur många gånger har du inte hittat lösningen på ett problem genom att bolla en fråga med kollegan vid kaffemaskinen? Hemmakontoret däremot erbjuder en ostörd plats och kan vi välja det bästa ur två världar kanske vi har ett vinnande koncept. Framförallt handlar det om att alla ska må bra och känna trygghet. Att bygga en fungerande struktur där kontors- och distansarbete samverkar kommer att vara viktigt. Det kommer att vara A och O för att skapa ett effektivt arbetssätt med motiverade medarbetare. Vill ni ha hjälp att skapa motivation och struktur, då kan vi erbjuda någon av våra workshops och simuleringar under höstens kickoff.

Tankarna är många kring de förändringar som sker och det som Katarina Gidlund, professor och digitaliseringsforskare nämner är tänkvärt:  

Många av oss har tillbringat inte bara två timmar utan tvåhundra, eller sjuhundra, timmar med alla möjliga olika digitala lösningar och plötsligt är det som att lösningarna mer och mer hamnar i bakgrunden. De fungerar sällan så där härligt fantastiskt men de duger hjälpligt, och framförallt, vi duger. Vi löser utmaningarna och undervisar, möts och bedriver verksamheter. Vi har tagit makten över digitaliseringen.”  

Texten är hämtad ur artikeln “Ett år med pandemi, hur har framtiden ändrats? 

Anpassning till förändring framför att följa en plan  

När Covid-19 slog till i mars 2020 tvingades vi att utveckla vår digitala mognad. Vad som hände chockerade oss alla och det vi trodde var omöjligt det klarade vi av. Dessutom tog vi makten över digitaliseringen och lärde oss att vi duger! Vem kunde ana vilken utveckling vi skulle göra på bara några månader? En lärdom är att vi ska våga testa och att lära av våra misstag. Det är vad som leder oss framåt och vidgar våra vyer.

Under det senaste året är vi många som har fått anpassa oss till förändring snarare än att följa en plan vilket är en del av det Agila tankesättet. Förändring sker ständigt och istället för att låta sig överraskas kan en Agil struktur välkomna variation och hantera utmaningar på ett effektivt sätt. Det är något som vi brinner för och gärna berättar mer om.  

Så våga förändra! Det är en förutsättning för utveckling och genom att vara öppna för förändring kan vi nå långt.

Med möjligheter kommer utmaningar 

För att binda ihop säcken vill vi uppmärksamma er om hur viktigt det är att se helheten. Vi behöver anpassa oss efter den tid vi befinner oss i och förvalta det vi har samtidigt som vi formar vår framtid.  

En 50/50 lösning mellan distansarbete och kontorstid kan underlätta eller bidra till ytterligare utmaningar?  Det kan vi bara spekulera i. Men vad vi vet, det är att värdefull tid går förlorad om vi bara väntar på att en ny struktur ska falla på plats.  Så ta tillvara på den nystart som vi står inför och inled tiden efter Covid-19 med en kickoff för att motivera era medarbetare. Vi på Onbird kan hjälpa er på distans eller fysiskt på plats. Så spana in våra workshops och simuleringar här.  

Nedbrytning av arbete - hur?

Nedbrytning av arbete - hur?

Vänta inte! Låt oss hjälpa er med höstens kickoff! av Karin Bjurn | okt 17, 2021 | Uncategorized Inledning När vi på Onbird ombeds hjälpa en kund med struktur för planeringsarbete, så är det ofta i själva verket steget innan - nedbrytningen av arbetet…

CIO-utmaningar 2024

CIO-utmaningar 2024

Vänta inte! Låt oss hjälpa er med höstens kickoff! av Karin Bjurn | okt 17, 2021 | Uncategorized I takt med att den digitala transformationen accelererar, blir IT alltmer kritiskt för företagens framgång. Trots detta finner sig CIO:er och IT-avdelningar ofta på efterkälken när…

Författare
Karin Bjurn

"Vad ska vi göra?" det är en fråga som vi ofta möts av och som vi tillsammans med våra kunder hittar svaret på. Genom inspirerande och lärorika möten identifierar vi utmaningar och skapar framdrift. Med min bakgrund inom bland annat Lean, SAFe, Scrum, DevOps och ITSM har jag en bred portfölj och många verktyg att ta till. Läs mer om Karin

Kostnadsfri rådgivning

Vill du prata med oss för en kostnadsfri rådgivningssession kring era behov/utmaningar? Kontakta oss genom formuläret nedan!

Share This