Birdbrev april 2020

av | apr 16, 2020 | NYHETER

Hjälp oss hjälpa dig!

Som vi skrev i förra brevet så startade Onbird 2020 med full fart och med laddade batterier! Sedan dess har mycket hänt i samhället och vi lever lite i galna tider. Men vi jobbar på med sikte på framtiden. Därför fortsätter vi att utveckla vår hemsida och nu skulle vi vilja be dig om lite feedback. 

Vi vill gärna veta vilken typ av material du vill se i framtiden. Vilka ämnesområden och typer av artiklar skulle bäst hjälpa dig? Svara gärna på våra tre enkla frågor i enkäten. 

Tack för din medverkan!

Produktägare, hör upp!

Varje vecka så ser vi hur vårt material kring produktägare både läses på vår hemsida och hämtas hem för vidare utforskning. Det är vi väldigt glada för eftersom produktägarrollen är central för att få verklig hävstång i den agila utvecklingen. Vi vill också hjälpa alla produktägare där ute utveckla sig själva och sina produkter på bästa sätt. Därför har vi ett produktägarforum som brukar träffas och diskutera utmaningar och möjligheter med rollen Produktägare regelbundet. Vi har också en certifierande utbildning för just Produktägare.

För att passa rådande situation så har vi också tagit fram en ny pedagogik anpassad för digital utbildning.  Kursen sker över 4 halvdagar (kan bli tungt att sitta i videokonferens en hel dag) med nya anpassade övningar för distanslärande. Vi genomför till exempel två simulerade sprinter med planering och retro med hjälp av en kortlek och några tärningar.

Vill du veta mer om innehållet i kursen så kan du läsa om den på https://onbird.se/certifierad-produktagare/

Tips vid arbete hemma!

Det där med att jobba hemma, det har precis som allting annat både fram och baksidor. Det är ju onekligen kort restid men lunchmatsalen kanske inte håller den önskade kvaliteten alla dagar. Och ibland kan det vara svårt att få till en bra kafferast med kollegorna. Googlar man på tips för att jobba hemma så får man upp en mängd bra tankar och idéer. Men vi vet att det ändå kan bli enahanda att sitta hela dagarna i videokonferens. Nedan hittar ni några förslag på gratistjänster på webben som man kan använda sig av för att göra arbetet via distans lite roligare.

www.menti.com

www.kahoot.com

https://ahaslides.com/

https://socrative.com/

https://www.quizalize.com/

https://quizizz.com/

Tröttnat på pussel?

Ibland kan den bästa pausen vara något så enkelt som ett gammalt hederligt analogt pussel. Vi har flera stycken som vi använt både på kontoret (ja det riktiga) och i hemmakontoret. Men vad gör man när man är klar med det? Slänger det? Lägger det i förrådet för nästa pandemi? Om du behöver ett pussel eller är trött på dina pussel och vill ha ett nytt, hör av dig till hello@onbird.se så kan vi förmedla kontakt för byte.

Förvirrande DevOps

Det här med DevOps, det är ju lite förvirrande? Vad är det egentligen? Är det ett verktyg, är det automation eller en roll? Eller bara något krångligt?

Vi har försökt göra det mer lättförstått och tillgängligt. Jeffrey har skrivit en bra sammanfattning i ett lättläst format som vi rekommenderar er att ta en titt på. I texten får du veta mer om bakgrunden till DevOps, vilka problem DevOps löser, vad det består av och hur man kan komma igång på ett bra sätt. Det finns också några enkla och bra tips för att undvika fallgropar samt hur man kan följa upp sin utveckling mot mer DevOpsig leverans.

Detta är DevOps, en grundläggande sammanfattning

 

Och till sist …

Det där med att ta foton för en hemsida, det är faktiskt väsentligen hårdare jobb än vad vi trodde. Här är ett av våra mer lyckade foton … ?

Hoppfulla vårhälsningar

/Jeff, Tobbe och Martin på Onbird

 

Julgåva till UNICEF

Julgåva till UNICEF

Birdbrev april 2020 av ONBIRD | apr 16, 2020 | NYHETER Året 2022 har inte varit ett helt vanligt år. Både i omvärlden och i vårt eget land har det skett mycket som påverkar oss, i såväl de privata som professionella delarna av våra…

Tema kick-off

Tema kick-off

Birdbrev april 2020 av ONBIRD | apr 16, 2020 | NYHETER Förberedelser är A och O Vi på Onbird jobbar ofta i workshops och på olika kick-offer med olika organisationer. Genom åren har vi haft grupper inom offentlig såväl som privat sektor – små…

Birdbrev juni 2022

Birdbrev juni 2022

Birdbrev april 2020 av ONBIRD | apr 16, 2020 | NYHETER Snart är det sommarlov - men inte för alla! Vi på Onbird vill tacka alla våra kunder och härliga människor vi träffat, coachat, utbildat och lärt oss av under våren. Tyvärr har inte…

Författare
ONBIRD

Kostnadsfri rådgivning

Vill du prata med oss för en kostnadsfri rådgivningssession kring era behov/utmaningar? Kontakta oss genom formuläret nedan!

Share This