Birdbrev feb 2022

av | feb 21, 2022 | NYHETER

6 tips för att skapa en lärande kultur

De agila metoderna har lärt många av oss hur viktigt det är att ha ”rätt” mindset – vi vill vara utforskande, testa hypoteser och ta in ny data för att bekräfta att vi valde rätt alternativt fel väg framåt. Detta forskande och vetenskapliga förhållningssätt är enligt studier en stor del i vad som gör ett företag framgångsrikt. Som företagsledare behöver vi därför se till att skapa den kultur som gör det möjligt att praktisera detta mindset (oavsett om vi arbetar agilt eller inte).

Här är några tips från oss:

 • Satsa på kompetenshöjande insatser så som utbildning och skapa sedan utrymme för att praktisera den nyvunna kunskapen. Se vårt kursutbud här.
 • Ta för vana att söka feedback om allt från dig själv till ditt arbete och se till så detta är en vana bland alla i organisationen.
 • Värdera nya idéer – Även om du tycker idén är mindre bra. Stötta individen i att förädla idén, lär individen att tänka som en företagsledare. Det är en win-win situation.
 • Se misslyckanden som ett sätt att lära – Varför blev det misslyckat?
 • Uppmuntra till mätning och validering. Här hittar du 7 tips för att skapa bra mätvärden.
 • Säg aldrig saker som:
  • Vi har alltid gjort på det här sättet.
  • Det där är inget som du behöver förstå.
  • Det står så i ramverket vi tillämpar, därför gör vi det.

Kommande webinar:

Vi blev Agila men inte bättre – vad hände?

Save the date!

16 mars klockan 08:15-09:00

Vad är det egentligen som hindrar vår agilitet från att ge faktiska resultat i form av kortare ledtider och högre effektivitet? En bit in i vår agila transformation identifierar vi ofta att strukturerna runt våra agila team inte anpassas efter den snabbare utvecklingstakten. Känns detta igen så kan DevOps hjälpa er. 75% av tillfrågade företag svarar att de just nu har ett pågående DevOps-initiativ eller planerar att starta ett i närtid – Håll utkik efter inbjudan i din mailkorg.

Utbildning IT management

Onbird tipsar inom temat kompetens

Podcast – Intressant podcast avsnitt från P3 Dystopia som belyser ämnet intelligens och dumhet

Artikel – Förbehåller man sig rätten att vara dogmatisk när man är expert i ett ämne? Denna artikel förklarar ”The earned dogmatism effect”. 

Bok – Har du ännu inte läst den nya boken Öppet sinne av organisations-psykologen och författaren Adam Grant så kan vi varmt rekommendera denna bok.

”Öppet sinne är ett måste att läsa för alla som vill skapa en kultur för lärande och utforskande, vare sig det är hemma, på jobbet eller i skolan. I en alltmer splittrad värld är lärdomarna boken förmedlar viktigare än någonsin.”  – Bill och Melinda Gates

Expertkompetens inom digitalisering

Vi är stolta över att nu kunna förstärka vårt erbjudande av expertkompetens inom området digitalisering och verksamhetsutveckling. En av våra konsulter, Björn Olerud, har vunnit en offentlig upphandling att leverera expertkompetens till Almi Stockholm Sörmland AB. I uppdraget ingår att hjälpa Almis kunder med att utveckla sin verksamhet med hjälp av digitala verktyg och att utveckla digitala verksamhetsprocesser.

Mer kompetens till Onbirdfamiljen

Onbird växer så det knakar och vi är väldigt glada över att Elin och Daniel ville ansluta sig till oss! Daniel arbetar primärt som Agil coach och Elin som IT-projektledare.

Mycket varmt välkoma!

 

Utbildning glädje
Birdbrev maj 2022

Birdbrev maj 2022

Vår webinarserie ”Vi blev agila, men inte bättre” fortsätter – vi droppar en ny episod i maj!  Save the date! 25 maj klockan 08:15 - 09:00  Teamen blev agila, men vad hände med dem runt teamen? Den här gången kommer vi titta närmare på hur ledare (både inom...

julgåva2021
God jul från Onbird 2021

God jul från Onbird 2021

Som vanligt vill vi tacka våra kunder för att vi fått chansen att hjälpa dem även 2021 med en gåva till välgörande ändamål. Flera av oss har genom vänner och bekanta dessvärre kommit i kontakt med barncancer så därför har vi valt att skänka pengar till...

Onbirds nyhetsbrev BirdBrev
Birdbrev nov 2021

Birdbrev nov 2021

Gratis workshop "itil guiding principles" I vårt föregående nyhetsbrev gick vi ut med att vi skapat vår allra första faciliteringsguide, då om Agila värderingar och principer. Er positiva respons på guiden inspirerade oss att skapa ännu en till! Torbjörn har satt...

Share This