Birdbrev feb 2022
6 tips för att skapa en lärande kultur
De agila metoderna har lärt många av oss hur viktigt det är att ha ”rätt” mindset – vi vill vara utforskande, testa hypoteser och ta in ny data för att bekräfta att vi valde rätt alternativt fel väg framåt. Detta forskande och vetenskapliga förhållningssätt är enligt studier en stor del i vad som gör ett företag framgångsrikt. Som företagsledare behöver vi därför se till att skapa den kultur som gör det möjligt att praktisera detta mindset (oavsett om vi arbetar agilt eller inte).
Här är några tips från oss:
- Satsa på kompetenshöjande insatser så som utbildning och skapa sedan utrymme för att praktisera den nyvunna kunskapen. Se vårt kursutbud här.
- Ta för vana att söka feedback om allt från dig själv till ditt arbete och se till så detta är en vana bland alla i organisationen.
- Värdera nya idéer – Även om du tycker idén är mindre bra. Stötta individen i att förädla idén, lär individen att tänka som en företagsledare. Det är en win-win situation.
- Se misslyckanden som ett sätt att lära – Varför blev det misslyckat?
- Uppmuntra till mätning och validering. Här hittar du 7 tips för att skapa bra mätvärden.
- Säg aldrig saker som:
- Vi har alltid gjort på det här sättet.
- Det där är inget som du behöver förstå.
- Det står så i ramverket vi tillämpar, därför gör vi det.
Kommande webinar:
Vi blev Agila men inte bättre – vad hände?
Save the date!
16 mars klockan 08:15-09:00
Vad är det egentligen som hindrar vår agilitet från att ge faktiska resultat i form av kortare ledtider och högre effektivitet? En bit in i vår agila transformation identifierar vi ofta att strukturerna runt våra agila team inte anpassas efter den snabbare utvecklingstakten. Känns detta igen så kan DevOps hjälpa er. 75% av tillfrågade företag svarar att de just nu har ett pågående DevOps-initiativ eller planerar att starta ett i närtid – Håll utkik efter inbjudan i din mailkorg.
Onbird tipsar inom temat kompetens
Podcast – Intressant podcast avsnitt från P3 Dystopia som belyser ämnet intelligens och dumhet.
Artikel – Förbehåller man sig rätten att vara dogmatisk när man är expert i ett ämne? Denna artikel förklarar ”The earned dogmatism effect”.
Bok – Har du ännu inte läst den nya boken Öppet sinne av organisations-psykologen och författaren Adam Grant så kan vi varmt rekommendera denna bok.
”Öppet sinne är ett måste att läsa för alla som vill skapa en kultur för lärande och utforskande, vare sig det är hemma, på jobbet eller i skolan. I en alltmer splittrad värld är lärdomarna boken förmedlar viktigare än någonsin.” – Bill och Melinda Gates
Expertkompetens inom digitalisering
Vi är stolta över att nu kunna förstärka vårt erbjudande av expertkompetens inom området digitalisering och verksamhetsutveckling. En av våra konsulter, Björn Olerud, har vunnit en offentlig upphandling att leverera expertkompetens till Almi Stockholm Sörmland AB. I uppdraget ingår att hjälpa Almis kunder med att utveckla sin verksamhet med hjälp av digitala verktyg och att utveckla digitala verksamhetsprocesser.
Mer kompetens till Onbirdfamiljen
Onbird växer så det knakar och vi är väldigt glada över att Elin och Daniel ville ansluta sig till oss! Daniel arbetar primärt som Agil coach och Elin som IT-projektledare.
Mycket varmt välkoma!
Julgåva till UNICEF
Birdbrev feb 2022 av Daniel Hedenström | feb 21, 2022 | NYHETER Året 2022 har inte varit ett helt vanligt år. Både i omvärlden och i vårt eget land har det skett mycket som påverkar oss, i såväl de privata som professionella delarna av…
Tema kick-off
Birdbrev feb 2022 av Daniel Hedenström | feb 21, 2022 | NYHETER Förberedelser är A och O Vi på Onbird jobbar ofta i workshops och på olika kick-offer med olika organisationer. Genom åren har vi haft grupper inom offentlig såväl som privat sektor –…
Birdbrev juni 2022
Birdbrev feb 2022 av Daniel Hedenström | feb 21, 2022 | NYHETER Snart är det sommarlov - men inte för alla! Vi på Onbird vill tacka alla våra kunder och härliga människor vi träffat, coachat, utbildat och lärt oss av under våren. Tyvärr har…