Birdbrev nov 2020

av | nov 13, 2020 | NYHETER

Dags för BirdBrevet – cirka varannan månad, några minuters läsning, nytta och nöje inom IT management.  Var så god …

Servicedeskens 7 dödssynder

Seven deadly sins – bloggpost och info grafik

Vår sida om de sju dödliga synderna samt vår handbok för servicedeskproffs har varit mycket populär på sista tiden. Därför har vi nu satt ihop en snabb översiktisbild med dödssynderna, varför de uppstår och hur du bäst bör hantera dem som du kan hämta här.

Det där med distansarbete

I dessa dagar då många jobbar hemifrån har vi samlat på oss lite tips och tricks för att göra hemmajobbande lite lättare och roligare. Missa inte Gympa med coachen med Martin. 

https://onbird.se/pausgympa/

pausgympa_header

5 minutes to learn a lifetime to master

 En av oss har upptäckt hur kul discgolf är under sommaren. ”5 minutes to learn, a lifetime to master” Här är några kast som imponerar galet mycket.

Onbirds sida med resurser att ladda ner

Vi tror att hjälp till självhjälp är den bästa formen av stöd som kan ges. För det syftet så har vi samlat ett antal guider, mallar och verktyg på ett och samma ställe för att göra det enkelt. Besök gärna vår resurssida och se om det finns något där som kan hjälpa dig i ditt arbete.

Agila metoder utanför systemutveckling

Agila metoder har skapat många förbättringar inom systemutveckling. Kortare ledtider i leveranser, minskad osäkerhet och risk, nöjdare medarbetare och bättre lösningar. Kollega Martin har skrivit några kloka ord om hur agila metoder praktiskt kan tillämpas också inom tex infrastruktur eller applikationsförvaltning.
https://onbird.se/non-dev-teams-work-iterations/

cycles iterations

Till nästa gång, waste out!

/Jeff, Tobbe och Martin på Onbird

Julgåva till UNICEF

Birdbrev nov 2020 av ONBIRD | nov 13, 2020 | NYHETER Året 2022 har inte varit ett helt vanligt år. Både i omvärlden och i vårt eget land har det skett mycket som påverkar oss, i såväl de privata som professionella delarna av våra liv. Inte heller hos…

Tema kick-off

Birdbrev nov 2020 av ONBIRD | nov 13, 2020 | NYHETER Förberedelser är A och O Vi på Onbird jobbar ofta i workshops och på olika kick-offer med olika organisationer. Genom åren har vi haft grupper inom offentlig såväl som privat sektor – små grupper på bara en…

Birdbrev juni 2022

Birdbrev nov 2020 av ONBIRD | nov 13, 2020 | NYHETER Snart är det sommarlov - men inte för alla! Vi på Onbird vill tacka alla våra kunder och härliga människor vi träffat, coachat, utbildat och lärt oss av under våren. Tyvärr har inte alla möjlighet till en…

Författare
ONBIRD

Kostnadsfri rådgivning

Vill du prata med oss för en kostnadsfri rådgivningssession kring era behov/utmaningar? Kontakta oss genom formuläret nedan!

Share This