BirdBrev nov 2020

av | nov 13, 2020 | NYHETER

Dags för BirdBrevet – cirka varannan månad, några minuters läsning, nytta och nöje inom IT management.  Var så god …

Servicedeskens 7 dödssynder

Seven deadly sins – bloggpost och info grafik

Vår sida om de sju dödliga synderna samt vår handbok för servicedeskproffs har varit mycket populär på sista tiden. Därför har vi nu satt ihop en snabb översiktisbild med dödssynderna, varför de uppstår och hur du bäst bör hantera dem som du kan hämta här.

Det där med distansarbete

I dessa dagar då många jobbar hemifrån har vi samlat på oss lite tips och tricks för att göra hemmajobbande lite lättare och roligare. Missa inte Gympa med coachen med Martin. 

https://onbird.se/pausgympa/

pausgympa_header

5 minutes to learn a lifetime to master

 En av oss har upptäckt hur kul discgolf är under sommaren. ”5 minutes to learn, a lifetime to master” Här är några kast som imponerar galet mycket.

Onbirds sida med resurser att ladda ner

Vi tror att hjälp till självhjälp är den bästa formen av stöd som kan ges. För det syftet så har vi samlat ett antal guider, mallar och verktyg på ett och samma ställe för att göra det enkelt. Besök gärna vår resurssida och se om det finns något där som kan hjälpa dig i ditt arbete.

Agila metoder utanför systemutveckling

Agila metoder har skapat många förbättringar inom systemutveckling. Kortare ledtider i leveranser, minskad osäkerhet och risk, nöjdare medarbetare och bättre lösningar. Kollega Martin har skrivit några kloka ord om hur agila metoder praktiskt kan tillämpas också inom tex infrastruktur eller applikationsförvaltning.
https://onbird.se/non-dev-teams-work-iterations/

cycles iterations

Till nästa gång, waste out!

/Jeff, Tobbe och Martin på Onbird

Birdbrev feb 2021

Vi breddar vårt kursutbud – Leading SAFe Intresset av att kunna skala sin agila förändring växer i snabb takt även hos större och mer traditionella organisationer. Därför har ett flertal ramverk för skalad agilitet vuxit fram. Främst bland dem är SAFe – Scaled...

Onbirds nyhetsbrev BirdBrev

BirdBrev sept 2020

Dags för BirdBrevet september – cirka varannan månad, några minuters läsning, nytta och nöje inom IT management. Var så god … Mer och bättre info om oss! Jobbet med vår nya webbsida fortsätter och vi har fått in en hel del feedback – stort tack för det! Hittills...

Onbirds nyhetsbrev BirdBrev

Birdbrev juni 2020

Dags för BirdBrevet – cirka varannan månad, några minuters läsning, nytta och nöje inom IT management.  Var så god …Ny webbsida för onbird Tack till alla som gav oss lite tips i senaste Birdbrev. Vi har låtit er input influera utformning av webbsidan – framförallt...

Onbirds nyhetsbrev BirdBrev
Share This