Birdbrev nov 2020

av | nov 13, 2020 | NYHETER

Dags för BirdBrevet – cirka varannan månad, några minuters läsning, nytta och nöje inom IT management.  Var så god …

Servicedeskens 7 dödssynder

Seven deadly sins – bloggpost och info grafik

Vår sida om de sju dödliga synderna samt vår handbok för servicedeskproffs har varit mycket populär på sista tiden. Därför har vi nu satt ihop en snabb översiktisbild med dödssynderna, varför de uppstår och hur du bäst bör hantera dem som du kan hämta här.

Det där med distansarbete

I dessa dagar då många jobbar hemifrån har vi samlat på oss lite tips och tricks för att göra hemmajobbande lite lättare och roligare. Missa inte Gympa med coachen med Martin. 

https://onbird.se/pausgympa/

pausgympa_header

5 minutes to learn a lifetime to master

 En av oss har upptäckt hur kul discgolf är under sommaren. ”5 minutes to learn, a lifetime to master” Här är några kast som imponerar galet mycket.

Onbirds sida med resurser att ladda ner

Vi tror att hjälp till självhjälp är den bästa formen av stöd som kan ges. För det syftet så har vi samlat ett antal guider, mallar och verktyg på ett och samma ställe för att göra det enkelt. Besök gärna vår resurssida och se om det finns något där som kan hjälpa dig i ditt arbete.

Agila metoder utanför systemutveckling

Agila metoder har skapat många förbättringar inom systemutveckling. Kortare ledtider i leveranser, minskad osäkerhet och risk, nöjdare medarbetare och bättre lösningar. Kollega Martin har skrivit några kloka ord om hur agila metoder praktiskt kan tillämpas också inom tex infrastruktur eller applikationsförvaltning.
https://onbird.se/non-dev-teams-work-iterations/

cycles iterations

Till nästa gång, waste out!

/Jeff, Tobbe och Martin på Onbird

Birdbrev maj 2022

Vår webinarserie ”Vi blev agila, men inte bättre” fortsätter – vi droppar en ny episod i maj!  Save the date! 25 maj klockan 08:15 - 09:00  Teamen blev agila, men vad hände med dem runt teamen? Den här gången kommer vi titta närmare på hur ledare (både inom...

Utbildning glädje

Birdbrev feb 2022

6 tips för att skapa en lärande kultur De agila metoderna har lärt många av oss hur viktigt det är att ha "rätt" mindset - vi vill vara utforskande, testa hypoteser och ta in ny data för att bekräfta att vi valde rätt alternativt fel väg framåt. Detta forskande och...

Utbildning agilt

God jul från Onbird 2021

Som vanligt vill vi tacka våra kunder för att vi fått chansen att hjälpa dem även 2021 med en gåva till välgörande ändamål. Flera av oss har genom vänner och bekanta dessvärre kommit i kontakt med barncancer så därför har vi valt att skänka pengar till...

julgåva2021
Share This