BirdBrev okt-nov 2019

av | nov 5, 2019 | NYHETER

Dags för BirdBrevet – cirka varannan månad, några minuters läsning, nytta och nöje inom IT management.  Var så god …

Onbird + Astrakan = DevOps

DevOps som filosofi och praktik växer allt mer och är fortfarande både viktigt och relevant. I en värld där kundvärde och snabbhet inte längre är ”nice-to-have” utan ”must-have”, strukturerar DevOps upp din leverans till att bli mer stabil och motståndskraftig.

I samarbete med Astrakan Strategisk Utbildning kör Onbird kursen DevOps Fundamentals, en globalt certifierande grundkurs i DevOps.  

DevOps Fundamentals går den 25-27 november och det finns några platser kvar!

IQ som en harvaRdstudent?

The Cognitive Reflection Test har kallats för väldens snabbaste IQ-test.  3 frågor bara – kan du?

  1. Ett baseballträ och en boll kostar tillsammans 1,10 dollar. Träet kostar 1 dollar mer än bollen. Vad kostar bollen?
  2. Om det tar 5 maskiner 5 minuter att göra 5 mojänger. Hur lång tid skulle det ta 100 maskiner att göra 100 mojänger?
  3. En sjö är täckt av näckrosblad. Varje dag fördubblas täcket i storlek. Om det tar 48 dagar för näckrosorna att täcka hela sjön, hur lång tid tar det för täcket att täcka halva sjön?

Läs mer om detta på Wikipedias länk – där finns även svar.  Och maila oss gärna med ditt resultat – vi undrar helt enkelt hur smarta ni är?

ITIL 4 – new and improved 

Jeff höll ännu en ITIL-kurs denna vecka med fantastisk respons från deltagarna och många ”A-ha’s”.  Bland annat är samspelet med DevOps-iga Change-Release-Deploy practices riktigt bra.

Kurser och en massa nytta här.  Kolla gärna eller bara ring oss och fråga vad sjutton detta handlar om.

Blog classic

Om man frågar i princip vilken IT-organisation som helst vad deras kunder oftast klagar på så kommer ett av de vanligaste svaren att vara ”långa leveranstider”. Hur kan vi korta ner tiden genom att organisera vårt team?

Läs lite av Tobbes tankar här och missa inte att ladda hem kompetensmatrisen.

På konferens med lunchlängtan …

Utbildningar ITmanagement

Mer om alla våra utbildningar inom IT Management hittar du på onbird.se/utbildningar-it-management

Härliga hösthälsningar

/Jeff, Tobbe och Martin på Onbird

Birdbrev juni 2022

Snart är det sommarlov - men inte för alla! Vi på Onbird vill tacka alla våra kunder och härliga människor vi träffat, coachat, utbildat och lärt oss av under våren. Tyvärr har inte alla möjlighet till en lång, härlig och ledig sommar så i år har vi valt att skänka...

pausgympa_header

Birdbrev maj 2022

Vår webinarserie ”Vi blev agila, men inte bättre” fortsätter – vi droppar en ny episod i maj!  Save the date! 25 maj klockan 08:15 - 09:00  Teamen blev agila, men vad hände med dem runt teamen? Den här gången kommer vi titta närmare på hur ledare (både inom...

Utbildning glädje

Birdbrev feb 2022

6 tips för att skapa en lärande kultur De agila metoderna har lärt många av oss hur viktigt det är att ha "rätt" mindset - vi vill vara utforskande, testa hypoteser och ta in ny data för att bekräfta att vi valde rätt alternativt fel väg framåt. Detta forskande och...

Utbildning agilt
Share This