BirdBrev aug-sep 2019

av | sep 1, 2019 | NYHETER

Dags för BirdBrevet – cirka varannan månad, några minuters läsning, nytta och nöje inom IT management.  Var så god …

Kom i gång med agile

“Det låter ju bra i teori,” får vi Onbirds ofta höra, ”men hur kommer vi igång i praktiken?” Därför har vi några tillägg i vår bloggserie – senaste är ”Kom igång med ditt agila arbete”.

Artikelns 8 tips ger dig och ditt team en snabbstart eller ny inspiration i ert agila arbete. OCH MISSA INTE en nedladdning av den agila cykeln. Läs nu!

DevOps London

Juni månad var Onbirdarna på plats i London för att ta del av DevOps Enterprise Summit. Där lärde vi oss massor – möjligtvis mest intressant var insikten av hur större verksamheter (tänk finans, försäkring, myndighet…) har så uppenbart mycket att vinna när de tänker DevOps.

Kom ihåg – DevOps handlar egentligen om snabbare/mer förändring samt mera stabil drift – it doesn’t need to be complicated.
Ytterligare en highlight var att prata med författaren till The Phoenix Project, Gene Kim, samt höra lite mera om hans nya bok The Unicorn Project.

Onbird och Yrkeshögskolan

2019 har vi på Onbird kastat oss in i några av landets viktiga YH-utbildningar. Roligt är det att arbeta med dessa – en till två-årig utbildning men en mix av teori och praktik.

Vi tycker att detta är viktigt för att både bidra till ny kunskap i vår bransch samt hjälpa fler unga in i arbetsmarknaden. 80% får arbete efter en YH-utbildning – fantastiskt. Våra åtaganden är olika – Torbjörn och Jeffrey sitter i var sin ledningsgrupp på IT Högskolan samt Stockholms Internationella Handelsskola – Jeffrey leder en projektledningskurs på IT Högskolan – Jeffrey och Martin kommer göra en Lean IT-övning och utbildning för KYH i Stockholm och Malmö. Yay!

Is there a perfect when?

Favvo-författare Dan Pink har en ny bok ute 2019, When, där han presenterar hans forskning i timing och dess vikt – när bör vi träna, fatta beslut, träffa läkare m.m.?
Det visar sig att olika saker passar olika timmar – titta på detta klipp från Youtube för lite hjälp om NÄR man helst ska fatta affärsbeslut.

Eagle-bird 

Denna glada golfare Torbjörn gjorde sin första eagle i juli. Par 4, sjunde hål på Alec’s Golf Tyresö och ingen var gladare än Torbjörn den dagen. Sommaren är härlig.

Agile coach

Vi avslutar där vi började i brevet – lite hjälp i det agila arbetssättet kanske? Martin har skrivit ett nytt inlägg om vad och varför. Vi tycker bland annat att ni ska förvänta er mycket av er Agile coach, inte minst att kunna se makro- och mikroperspektiv i förändringen.
Ta en titt på det han även skriver om exakt hur ofta en agnostisk agile coach tvingar folk att stå upp i stand-up möten?

Utbildningar IT Management 

Mer om alla våra utbildningar inom IT Management hittar du på onbird.se/utbildningar-it-management

Härliga hösthälsningar

/Jeff, Tobbe och Martin på Onbird

Julgåva till UNICEF

Julgåva till UNICEF

BirdBrev aug-sep 2019 av ONBIRD | sep 1, 2019 | NYHETER Året 2022 har inte varit ett helt vanligt år. Både i omvärlden och i vårt eget land har det skett mycket som påverkar oss, i såväl de privata som professionella delarna av våra…

Tema kick-off

Tema kick-off

BirdBrev aug-sep 2019 av ONBIRD | sep 1, 2019 | NYHETER Förberedelser är A och O Vi på Onbird jobbar ofta i workshops och på olika kick-offer med olika organisationer. Genom åren har vi haft grupper inom offentlig såväl som privat sektor – små…

Birdbrev juni 2022

Birdbrev juni 2022

BirdBrev aug-sep 2019 av ONBIRD | sep 1, 2019 | NYHETER Snart är det sommarlov - men inte för alla! Vi på Onbird vill tacka alla våra kunder och härliga människor vi träffat, coachat, utbildat och lärt oss av under våren. Tyvärr har inte…

Författare
ONBIRD

Kostnadsfri rådgivning

Vill du prata med oss för en kostnadsfri rådgivningssession kring era behov/utmaningar? Kontakta oss genom formuläret nedan!

Share This