Birdbrev juni 2020

av | jun 9, 2020 | NYHETER

Dags för BirdBrevet – cirka varannan månad, några minuters läsning, nytta och nöje inom IT management.  Var så god …

Ny webbsida för onbird

Tack till alla som gav oss lite tips i senaste Birdbrev. Vi har låtit er input influera utformning av webbsidan – framförallt har ni önskat er artiklar av “praktisk how-to”. Vi har strukturerat ämnesområden samt kategoriserat bloggposter så ni ska lättare kunna hitta information och stöd för era IT-frågor. Det finns även ett flertal resurser för att ladda hem och bygga vidare kring IT-förändringar med hjälp av Agile, ITIL, Lean IT och DevOps.

Har ni surfat in på onbird.se på senaste? Titta gärna, och som vanligt mottar vi gärna feedback kring webbsidan och dess innehåll.

Jeff, Tobbe och Martin

Resurser för sommar och höst

På tal om “praktisk how-to” så föreslår vi att ni ska:

1 – hitta lite tid för IT-läsning i hängmattan i sommar – lista över boktips här

2 – skissa på höstens kickoffs och omstart – 5 snabba tips för höstens kickoff här

3 – ta en titt på vår nysläppta guide för servicedesk – läs mer och hämta den här

God läsning!

World password day

Vi har förstått att Corona-tiden har faktiskt skapat nytt fokus även på IT-säkerhet, men nytt för oss i år är existens av “World Password Day” den 7 maj. Den dagen publicerade Access Management-leverantör Lastpass lite nyttig information i form av en infographic. Den visar bland annat att 92% av oss vet att återanvända ett lösenord är en risk, men 50% av oss gör det ändå!

“The Pyschology of Passwords” – Infografiken med tillhörande artikel hittar du här.

This is what happens when you reply to spam email…

Har ni någonsin övervägt en respons till den där kungen i afrika som erbjuder 2,5 miljoner pund bara ni svarar på eposten?  Med säkerhet i fokus tänkte vi att det kunde vara intressant att se en av Ted Talks top 25 videoklipp någonsin.  Engelsk komiker och författare James Veitch har en rolig berättelse att dela med sig. 

THE FIVE IDEALS OF THE UNICORN PROJECT

För ett år sedan hade vi glädjen av att delta på DevOps Enterprise Summit i London där vi bland annat träffade författaren och DevOps-kändis Gene Kim.  Gene leder gruppen IT Revolution och är sannolikt mest känd som en av författarna till boken “The Phoenix Project“.

Gene har släppt en ny bok 2019, “The Unicorn Project” där han bygger vidare på utmaningar för Phoenix-gänget, och sannolikt sådant som du också känner igen.  Läs mer om boken samt The Five Ideals i vår senaste bloggpost här.

Jeff, Tobbe och Martin

och till sist, trevlig sommar…

Vi kan inte låta bli att än en gång fascineras av sommarens kraft.  Pandemier och ekonomin och en massa annan nyhet till trots – årstiden är underbart sig lik.  Vitsippor lämnar nu plats till härlig syrén, björkarna har slagit ut, granpollen täcker utemöbler, värmen stiger och en sommarledighet stundar för de flesta av oss.

Vi alla hoppas på en nystart i världen till hösten, sannolikt en kollektiv längtan som aldrig förr. Mellan nu och då unnar vi er alla en härlig sommar med blåbär, bad och välförtjänt ledighet. 

Trevlig sommar!

/Jeff, Tobbe och Martin på Onbird

 

Som sommargåva 2020 har vi på Onbird valt att ge stöd till UNHCR, FN:s flyktingorgan.  Bl.a. hjälper de flyktingar runtom i världen mot coronaviruset. Läs mer här inklusive om Världsflyktingdagen den 20 juni.

NYHETER
Onbirds nyhetsbrev BirdBrev
Årets sommargåva

Årets sommargåva

Sommaren är äntligen här och vi på Onbird vill passa på att tacka våra kunder och anställda för en fantastisk vår och önska er en fin sommar fylld med sol, bad och många pauser i hängmattan. I år vill vi tacka er genom att stötta Majblommans arbete mot...

NYHETER
Onbirds nyhetsbrev BirdBrev
BirdBrev maj 2021

BirdBrev maj 2021

8 forms of waste Många känner igen Leans fokus på eliminering av waste/slöseri. Inom Lean production (tillika ramverk såsom Agile, DevOps och nu i version 4 av ITIL) pratar man mycket om att eliminera waste för att öka värde och effektivitet i leverans. För att...

NYHETER
Onbirds nyhetsbrev BirdBrev
Birdbrev feb 2021

Birdbrev feb 2021

Vi breddar vårt kursutbud – Leading SAFe Intresset av att kunna skala sin agila förändring växer i snabb takt även hos större och mer traditionella organisationer. Därför har ett flertal ramverk för skalad agilitet vuxit fram. Främst bland dem är SAFe – Scaled...

Share This