Birdbrev juni 2020

av | jun 9, 2020 | NYHETER

Dags för BirdBrevet – cirka varannan månad, några minuters läsning, nytta och nöje inom IT management.  Var så god …

Ny webbsida för onbird

Tack till alla som gav oss lite tips i senaste Birdbrev. Vi har låtit er input influera utformning av webbsidan – framförallt har ni önskat er artiklar av “praktisk how-to”. Vi har strukturerat ämnesområden samt kategoriserat bloggposter så ni ska lättare kunna hitta information och stöd för era IT-frågor. Det finns även ett flertal resurser för att ladda hem och bygga vidare kring IT-förändringar med hjälp av Agile, ITIL, Lean IT och DevOps.

Har ni surfat in på onbird.se på senaste? Titta gärna, och som vanligt mottar vi gärna feedback kring webbsidan och dess innehåll.

hängmatta

Resurser för sommar och höst

På tal om ”praktisk how-to” så föreslår vi att ni ska:

1 – hitta lite tid för IT-läsning i hängmattan i sommar – lista över boktips här

2 – skissa på höstens kickoffs och omstart – 5 snabba tips för höstens kickoff här

3 – ta en titt på vår nysläppta guide för servicedesk – läs mer och hämta den här

God läsning!

World password day

Vi har förstått att Corona-tiden har faktiskt skapat nytt fokus även på IT-säkerhet, men nytt för oss i år är existens av “World Password Day” den 7 maj. Den dagen publicerade Access Management-leverantör Lastpass lite nyttig information i form av en infographic. Den visar bland annat att 92% av oss vet att återanvända ett lösenord är en risk, men 50% av oss gör det ändå!

”The Pyschology of Passwords” – Infografiken med tillhörande artikel hittar du här.

This is what happens when you reply to spam email…

Har ni någonsin övervägt en respons till den där kungen i afrika som erbjuder 2,5 miljoner pund bara ni svarar på eposten?  Med säkerhet i fokus tänkte vi att det kunde vara intressant att se en av Ted Talks top 25 videoklipp någonsin.  Engelsk komiker och författare James Veitch har en rolig berättelse att dela med sig. 

THE FIVE IDEALS OF THE UNICORN PROJECT

För ett år sedan hade vi glädjen av att delta på DevOps Enterprise Summit i London där vi bland annat träffade författaren och DevOps-kändis Gene Kim.  Gene leder gruppen IT Revolution och är sannolikt mest känd som en av författarna till boken “The Phoenix Project“.

Gene har släppt en ny bok 2019, “The Unicorn Project” där han bygger vidare på utmaningar för Phoenix-gänget, och sannolikt sådant som du också känner igen.  Läs mer om boken samt The Five Ideals i vår senaste bloggpost här.

Jeff, Tobbe och Martin

och till sist, trevlig sommar…

Vi kan inte låta bli att än en gång fascineras av sommarens kraft.  Pandemier och ekonomin och en massa annan nyhet till trots – årstiden är underbart sig lik.  Vitsippor lämnar nu plats till härlig syrén, björkarna har slagit ut, granpollen täcker utemöbler, värmen stiger och en sommarledighet stundar för de flesta av oss.

Vi alla hoppas på en nystart i världen till hösten, sannolikt en kollektiv längtan som aldrig förr. Mellan nu och då unnar vi er alla en härlig sommar med blåbär, bad och välförtjänt ledighet. 

Trevlig sommar!

/Jeff, Tobbe och Martin på Onbird

 

Som sommargåva 2020 har vi på Onbird valt att ge stöd till UNHCR, FN:s flyktingorgan.  Bl.a. hjälper de flyktingar runtom i världen mot coronaviruset. Läs mer här inklusive om Världsflyktingdagen den 20 juni.

Julgåva till UNICEF

Julgåva till UNICEF

Birdbrev juni 2020 av ONBIRD | jun 9, 2020 | NYHETER Året 2022 har inte varit ett helt vanligt år. Både i omvärlden och i vårt eget land har det skett mycket som påverkar oss, i såväl de privata som professionella delarna av våra…

Tema kick-off

Tema kick-off

Birdbrev juni 2020 av ONBIRD | jun 9, 2020 | NYHETER Förberedelser är A och O Vi på Onbird jobbar ofta i workshops och på olika kick-offer med olika organisationer. Genom åren har vi haft grupper inom offentlig såväl som privat sektor – små…

Birdbrev juni 2022

Birdbrev juni 2022

Birdbrev juni 2020 av ONBIRD | jun 9, 2020 | NYHETER Snart är det sommarlov - men inte för alla! Vi på Onbird vill tacka alla våra kunder och härliga människor vi träffat, coachat, utbildat och lärt oss av under våren. Tyvärr har inte…

Författare
ONBIRD

Kostnadsfri rådgivning

Vill du prata med oss för en kostnadsfri rådgivningssession kring era behov/utmaningar? Kontakta oss genom formuläret nedan!

Share This