Birdbrev juni 2022

av | jun 20, 2022 | NYHETER

Snart är det sommarlov – men inte för alla!

Vi på Onbird vill tacka alla våra kunder och härliga människor vi träffat, coachat, utbildat och lärt oss av under våren. Tyvärr har inte alla möjlighet till en lång, härlig och ledig sommar så i år har vi valt att skänka vår sommargåva till Röda Korset och deras arbete i Ukraina.

roda_korset_ukrain

Agilt är inte alltid bara ”bra grejer”?

Under våren gjorde vi två olika webinar på ämnet ”vi blev agila men inte bättre” och pratade lite om de olika utmaningar som ofta drabbar organisationer som anammar agila metoder. Bland annat pratade vi om klyftan mellan utveckling och drift, såväl som hur vi lätt kan missa att också utveckla organisationen runt de agila teamen. I både fall utvecklade vi idéer om hur detta kan utmana/hindra vår agila utveckling. Missade ni webinaren så hittar ni dem här.

Planera kick-off till efter sommaren?

Har ni ännu inte börjat planera höstens kick-off eller behöver ni inspiration så kanske några av dessa tips kan vara till hjälp för er. Vi har samlat några av våra mest populära övningar som inspirerar och engagerar i lärande och utveckling. Oavsett om det handlar om att lära sig mer om Agila metoder, DevOps, IT Service Management (och ITIL 4) eller flödeseffektiva metoder från Lean eller kanske mer vanliga teamstärkande aktiviteter så har vi något för er. Och detta inkluderar både sådant ni kan genomföra själva eller med hjälp av oss på Onbird. Alla övningarna är engagerande, aktiverande och så långt från tråkiga powerpoints som man kan komma.

 

Lite av en favoritpodd för några av oss på Onbird

Sommaren erbjuder ju tid för hängmatta, läsa böcker och kanske också lyssna på lite sommarprat eller andra poddar. P3 Dystopia låter kanske som ett dystert tips men det är fullspäckat med intressant och lärorik lyssning. Här är ett av våra (i alla fall några av oss) favoritavsnitt om mänsklig dumhet.

P3 Dystopia – Dumhet

 

Lästips

Självklart har vi också med ett lästips för den som föredrar böcker. Här har vi samlat några av våra favoriter i ämnena Agile, DevOps och Lean. 

 

https://onbird.se/lean-and-devops-reading-tips/

 

Ingen midsommar utan Wasabi?

Snart är det midsommar vilket naturligtvis tarvar sill. Nathalies favvo-sill är en typisk traditionell… öh mycket god Wasabi-sill.

Ingredienser
4 st inläggningssill, filéer
1 msk majonnäs
1 msk wasabi
1 msk lime, pressad
1 kruka gräslök, hackad
1 kruka dill, hackad
socker, några nypor
2 dl Creme fraiche

Blanda ihop alla ingredienser och låt stå några timmar innan servering. 

kick-off

Gympa med coachen

Vi tog fram den här pausgympan i ett av våra uppdrag. Trots att den var tänkt att inspirera till mer rörlighet i hemarbete påtvingat av pandemin, så känns den nog så aktuell över sommaren. Då kan det ju ibland bli mycket stillasittande på verandan framför en god fika eller kanske ett glas läskande till kvällen. Dessutom får ni härliga sommarbilder från en av våra vackra svenska öar.

pausgympa_onbird

Ha en fantastisk sommar!

Tobbe, Martin, Karin, Linda, Daniel, Jeffrey och Nathalie

Julgåva till UNICEF

Julgåva till UNICEF

Birdbrev juni 2022 av Torbjörn Dahlström | jun 20, 2022 | NYHETER Året 2022 har inte varit ett helt vanligt år. Både i omvärlden och i vårt eget land har det skett mycket som påverkar oss, i såväl de privata som professionella delarna av…

Tema kick-off

Tema kick-off

Birdbrev juni 2022 av Torbjörn Dahlström | jun 20, 2022 | NYHETER Förberedelser är A och O Vi på Onbird jobbar ofta i workshops och på olika kick-offer med olika organisationer. Genom åren har vi haft grupper inom offentlig såväl som privat sektor –…

Birdbrev juni 2022

Birdbrev juni 2022

Birdbrev juni 2022 av Torbjörn Dahlström | jun 20, 2022 | NYHETER Snart är det sommarlov - men inte för alla! Vi på Onbird vill tacka alla våra kunder och härliga människor vi träffat, coachat, utbildat och lärt oss av under våren. Tyvärr har…

Författare
Torbjörn Dahlström

Jag har en idé om att vi kan bättre. Vi kan få ut mer värde av våra IT-initiativ. Vi kan korta ledtider i leveranser. Vi kan knyta verksamhet och IT närmare. Och vi kan samtidigt få nöjdare och mer motiverade medarbetare på köpet. Läs mer om Torbjörn

Kostnadsfri rådgivning

Vill du prata med oss för en kostnadsfri rådgivningssession kring era behov/utmaningar? Kontakta oss genom formuläret nedan!

Share This