Birdbrev juni 2022

av | jun 20, 2022 | NYHETER

Snart är det sommarlov – men inte för alla!

Vi på Onbird vill tacka alla våra kunder och härliga människor vi träffat, coachat, utbildat och lärt oss av under våren. Tyvärr har inte alla möjlighet till en lång, härlig och ledig sommar så i år har vi valt att skänka vår sommargåva till Röda Korset och deras arbete i Ukraina.

roda_korset_ukrain

Agilt är inte alltid bara ”bra grejer”?

Under våren gjorde vi två olika webinar på ämnet ”vi blev agila men inte bättre” och pratade lite om de olika utmaningar som ofta drabbar organisationer som anammar agila metoder. Bland annat pratade vi om klyftan mellan utveckling och drift, såväl som hur vi lätt kan missa att också utveckla organisationen runt de agila teamen. I både fall utvecklade vi idéer om hur detta kan utmana/hindra vår agila utveckling. Missade ni webinaren så hittar ni dem här.

Planera kick-off till efter sommaren?

Har ni ännu inte börjat planera höstens kick-off eller behöver ni inspiration så kanske några av dessa tips kan vara till hjälp för er. Vi har samlat några av våra mest populära övningar som inspirerar och engagerar i lärande och utveckling. Oavsett om det handlar om att lära sig mer om Agila metoder, DevOps, IT Service Management (och ITIL 4) eller flödeseffektiva metoder från Lean eller kanske mer vanliga teamstärkande aktiviteter så har vi något för er. Och detta inkluderar både sådant ni kan genomföra själva eller med hjälp av oss på Onbird. Alla övningarna är engagerande, aktiverande och så långt från tråkiga powerpoints som man kan komma.

 

Lite av en favoritpodd för några av oss på Onbird

Sommaren erbjuder ju tid för hängmatta, läsa böcker och kanske också lyssna på lite sommarprat eller andra poddar. P3 Dystopia låter kanske som ett dystert tips men det är fullspäckat med intressant och lärorik lyssning. Här är ett av våra (i alla fall några av oss) favoritavsnitt om mänsklig dumhet.

P3 Dystopia – Dumhet

 

Lästips

Självklart har vi också med ett lästips för den som föredrar böcker. Här har vi samlat några av våra favoriter i ämnena Agile, DevOps och Lean. 

 

https://onbird.se/lean-and-devops-reading-tips/

 

Ingen midsommar utan Wasabi?

Snart är det midsommar vilket naturligtvis tarvar sill. Nathalies favvo-sill är en typisk traditionell… öh mycket god Wasabi-sill.

Ingredienser
4 st inläggningssill, filéer
1 msk majonnäs
1 msk wasabi
1 msk lime, pressad
1 kruka gräslök, hackad
1 kruka dill, hackad
socker, några nypor
2 dl Creme fraiche

Blanda ihop alla ingredienser och låt stå några timmar innan servering. 

kick-off

Gympa med coachen

Vi tog fram den här pausgympan i ett av våra uppdrag. Trots att den var tänkt att inspirera till mer rörlighet i hemarbete påtvingat av pandemin, så känns den nog så aktuell över sommaren. Då kan det ju ibland bli mycket stillasittande på verandan framför en god fika eller kanske ett glas läskande till kvällen. Dessutom får ni härliga sommarbilder från en av våra vackra svenska öar.

pausgympa_onbird

Ha en fantastisk sommar!

Tobbe, Martin, Karin, Linda, Daniel, Jeffrey och Nathalie

Utbildning glädje
Birdbrev maj 2022

Birdbrev maj 2022

Vår webinarserie ”Vi blev agila, men inte bättre” fortsätter – vi droppar en ny episod i maj!  Save the date! 25 maj klockan 08:15 - 09:00  Teamen blev agila, men vad hände med dem runt teamen? Den här gången kommer vi titta närmare på hur ledare (både inom...

Utbildning agilt
Birdbrev feb 2022

Birdbrev feb 2022

6 tips för att skapa en lärande kultur De agila metoderna har lärt många av oss hur viktigt det är att ha "rätt" mindset - vi vill vara utforskande, testa hypoteser och ta in ny data för att bekräfta att vi valde rätt alternativt fel väg framåt. Detta forskande och...

God jul från Onbird 2021

God jul från Onbird 2021

Som vanligt vill vi tacka våra kunder för att vi fått chansen att hjälpa dem även 2021 med en gåva till välgörande ändamål. Flera av oss har genom vänner och bekanta dessvärre kommit i kontakt med barncancer så därför har vi valt att skänka pengar till...

Share This